Assalamualaikum wbt.. Hari ni kita sarapan savoury bread pudding uolls.. Sebenarnya bread pudding ni ada macam2 versi tapi memandangkan ada lebihan buat kuah spaghetti bolognese, so jangan membazir, sila transformkan jadi savoury bread pudding.
Caranya ;
Ambik loaf pan - apa2 pan yg ada kt rumah tu boleh je guna.
Susun dua keping roti yang dikoyakkan pada dasar pan.
Kisarkan blackpepper, tuangkan separuh bancuhan ( 1/2cawan susu + 1 biji telur).
Letak sos spaghetti bersama chunk meatball.
Tutup dengan selapisan mozarella sagat.
*ulang cara kerja atas sampai penuh pan. - loaf pan ni kecik je. So ulang dua kali je.
Bakar selama 25min dgn 150°c api atas bawah.
Tutup pan dgn aluminium foil, 10 min terakhir baru bukak untuk bagi kesan crusty pada cheese tu. - hihi tapi saya lupa..
Ting!
Nom..nom..nom..nom..nom...
Eh lupa nak bagitau dah mkn..:)
# rasa macam lasagna.
# my version a bit lembik sbb xcukup telur
# tak yah tambah garam..mozarella biasanya a bit masin dah.
No comments:
Post a Comment